JURY! Ontwerpt energieneutrale woning op Schapenatjesduin Kijkduin (Den Haag)

JURY! Ontwerpt energieneutrale woning op Schapenatjesduin Kijkduin (Den Haag)

Voor een particuliere opdrachtgever ontwerpt stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! een energie neutrale nieuwbouwwoning binnen ontwikkeling Schapenatjesduin (Kijkduin – Den Haag). Het betreft een hoekwoning van een rij van drie woningen welke op een terp geplaatst staan tegen de duinen nabij het strand.

Voor deze ontwikkeling heeft Gemeente Den Haag een gezonde duurzaamheidsambitie neergelegd waarbij onder andere een gasaansluiting achterwege blijft. Naast het energieverbruik van de gebouw-gebonden installaties en huishoudelijke apparaten, wordt er eveneens ontworpen met het doel de energiebehoefte in de eerste plaats tot een minimum te beperken. Tevens wordt er in de overweging van materiaalkeuzen rekening gehouden met de hoeveelheid energie dat nodig is om de materialen te produceren en naar de locatie te vervoeren.

Een ander belangrijk ontwerpuitgangspunt is het creƫren van een gezond binnenklimaat. Zo wordt er damp-open gebouwd, gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatietoevoer om zodoende de frisse zeelucht binnen te halen en heel veel daglicht binnen gehaald door het toepassen van grote glasvlakken.