Tuinhuis II

Voor een uitbreiding aan een bestaande woning in Naaldwijk, heeft Jury! een tuinhuis ontworpen. De uitbreiding staat in directe verbinding met de woonkamer van het bestaande huis. Dit heeft als gevolg dat de nieuwe verblijfsruimte als verlengde van de woning gezien kan worden en direct vanuit de woning toegankelijk is. Het biedt de bewoners een ruimte met specifieke en wezenlijk andere kwaliteiten en bovendien een unieke sfeer.

Het verblijf is afsluitbaar middels een dubbele stalen schuifpui voorzien van een volledig glazen invulling. De stalen pui biedt een grote mate van transparantie. Op deze wijze vormt de ruimte een zachte overgangszone tussen woning en tuin. Indien gewenst kan de dubbele pui volledig opengezet worden zodat de grens tussen binnen en buiten wordt opgeheven en men beschut in de tuin verblijft.

De eikenhouten draagstructuur van kolommen en balken tezamen met de houten gevelafwerking van, met lijnzaadolie behandelde vuren rabatdelen, zijn ruw en organisch van aard. Door deze behandeling blijft de nerfstructuur van het vuren goed zichtbaar. De houten elementen tezamen versterken het ‘buitengevoel’ door hun ruwe en organische karakter. Bovendien stralen zij warmte uit en dragen daarmee bij aan de gewenste sfeer van de ruimte.

Midden in de ruimte staat een haard, welke de ruimte organiseert. Aan de ene zijde staat een riante dinertafel, waar men zodoende nog lang kan natafelen nabij de haard. Aan de andere zijde bevindt zich een ‘zitkamer’. Tevens is het verblijf voorzien van een eigen bar om bewoners en gasten te voorzien in een hapje en een drankje.

Deel dit bericht op social media