Bedankje naar aanleiding van bedrijfsexcursie bij Koninklijke Dekker Hout

Afgelopen vrijdag was JURY! uitgenodigd voor een uitgebreide rondleiding bij Koninklijke Dekker Hout. Wij hebben hier een mooie bedrijfsexcursie van gemaakt en zijn de werkplaats, opslag en het distributiecentrum in Vianen (70.000m²) van dit prachtige vierde generatie familiebedrijf gaan bekijken. Bij aankomst bleek eigenaar Robbert Jan Dekker persoonlijk naar Vianen te zijn komen rijden om team JURY! zeer uitgebreid en met tomeloos geduld rond te leiden en al onze eigenwijze vragen te beantwoorden. Wij hebben enorm veel nieuwe kennis opgedaan op het gebied van onder meer hout als gevelafwerking, eigenschappen van verschillende houtsoorten in het algemeen en over massieve houtbouw als bouwsysteem. Laatst genoemde is een zeer interessant bouwsysteem omdat het gezonde (damp-open) en circulaire gebouwen mogelijk maakt.

Eigen oerbossen

Onderling vonden wij unaniem het verhaal over de eigen (oer-)bossen in Bolivia het meest indrukwekkend. Middels de werkwijze en afspraken tussen dit Nederlandse houtbedrijf en Boliviaanse overheid worden de oerbossen geconserveerd en verbeterd. Op deze manier is het veel duurzamer om FSC-gekeurd hout uit een dergelijk bos toe te passen, dan hout dat van aangeplante bossen afkomstig is. Prachtig om naast de ondernemersgeest, vooral de passie voor het hout, en zo ongeveer alles wat ermee te maken heeft, te zien bij onze gids. Met ons team hebben wij vervolgens het zonovergoten weekend ingeluid met een goede borrel.

Bij dezen willen wij graag ons dankwoord richten aan Robbert Jan: dank voor de uiterst informatieve dag, het geduld en de gastvrijheid.