Bouw hoofddistributiecentrum de Bommel Meubelgroep in volle gang

Het door architectenbureau JURY! ontworpen hoofddistributiecentrum met kantoor van de Bommel Meubelgroep in Dordrecht is vol in aanbouw. De bouw van het 20.000 m² grote bouwwerk gebeurd in een hoog tempo dankzij de prefab bouwelementen. Dit heeft een korte bouwtijd als gevolg en zorgt daarmee voor een lage druk op de omgeving en milieu.

Stikstofdepositie

Aanvankelijk had het vergunningsproces, en daarmee de bouw vertraging opgelopen als gevolg van de onduidelijkheden over het nieuwe stikstofbeleid. Nadat bleek dat de bouw van het distributiecentrum voldoet aan het nieuwe stikstofbeleid en dankzij de inspanningen van opdrachtgever, bouwer Willy Naessens, gemeente Dordrecht en architect kon de vertraging tot een minimum worden beperkt.

Programma en plaats

Het bouwwerk biedt naast het magazijn, onder meer plaats aan 24 dockshelters, 2000 m² aan kantoor en heeft een afhaalpunt met receptie voor consumenten. Bovendien is de locatie van het nieuwe onderkomen zorgvuldig gekozen; het ligt op een centrale- en strategische plek waardoor de afstanden van de transportbewegingen geminimaliseerd worden.

Oplevering en betrokkenheid

De oplevering van het bouwwerk staat gepland in week 13. Stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw, heeft supervisie gevoerd over de technische uitwerking en heeft in nauwe samenwerking met de opdrachtgever de vaste inrichting van het kantoor ontworpen.© JURY!