Eerste paal voor nieuwbouwwoning op de Müllerpier in Rotterdam

Afgelopen week is met een feestelijk moment de eerste paal gevierd voor het project City Block 010, een nieuwbouwwoning op de Müllerpier te Rotterdam. In de zomerzon hebben wij op deze prachtige plek aan de Maas samen met de opdrachtgevers, aannemer en architecten het glas geheven op deze heugelijke gebeurtenis.

Samenwerking

Bij het project waarbij de particuliere opdrachtgevers allen hun eigen architecten hebben ingehuurd, worden verschillende ontwerpen door één aannemer tegen elkaar aan gebouwd. Daardoor vormen zij samen een stadsblok. Dit behoefde een bepaalde mate van samenwerken. De afgelopen periode is er het één en ander tussen de architecten en opdrachtgevers onderling afgestemd. Naast dat wij dit als een prettig en uitdagend proces hebben ervaren, heeft dit ook al gezorgd voor een onderlinge band tussen de toekomstige bewoners.

Met het slaan van de eerste paal is een nieuwe fase aangebroken. Als architect is JURY! betrokken tijdens de bouw en is het verantwoordelijk voor de esthetische directievoering.