JURY! ontwerpt binnenzwembad aan woning

Voor een particuliere opdrachtgever in de omgeving van Den Haag ontwerpt JURY! een binnenzwembad. Het zwembad is een toevoeging aan de bestaande woning. De motivatie voor het zwembad kent een medische achtergrond. Als gevolg van de begrenzing van het plot en de positionering van de woning en reeds aanwezige aanbouw hierop, is deze ontwerpopgav e een spannende puzzel voor de architect. Iedere vierkante meter moet slim ingezet en benut worden.

Duurzaam

Een andere uitdaging voor de architect heeft een duurzaam karakter. Zo is onder meer de ambitie om het binnenzwembad energie neutraal te bouwen. Naast het zelf opwekken van energie middels pv-panelen, is het eveneens belangrijk om de energiebehoefte in de eerste plaats zo laag mogelijk te houden.  Een ander belangrijk uitgangspunt op het gebied van duurzaamheid is om het bad te voorzien van een chloorvrije waterhuishouding.

Inmiddels is stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! gestart met de Definitief Ontwerp fase. Hierin wordt, naast de architectuur van het binnenzwembad, veel aandacht besteed aan de engineering van het zwembad en bijbehorende techniek. Compact, slim en duurzaam vormen hier de sleutelwoorden in het ontwerp.

naar project


015 JURY concept schets binnenzwembad

015 JURY Architectuur impressie binnenzwembad 01