JURY! ontwerpt eigentijds toekomstbestendig maatpak in Wilgenrijk Maassluis

In dezelfde straat als Villa45 staat Villa44. Een levensloop- en dus toekomstbestendig huis met de karakteristieken van een schuurwoning in een hedendaags ontwerp.  De opdrachtgever, een senior echtpaar dat een oud herenhuis in hartje Rotterdam verruilt voor een door architectenbureau JURY! ontworpen maatpak in het Wilgenrijk te Maassluis.  Ook voor deze woning is onlangs de omgevingsvergunning verleend!

de ontwerpopgave

De uitdaging bij dit ontwerp was hoe om te gaan met de wens om zowel wonen, slapen en kantoor op de begane grond te hebben, waarbij er vanuit Wilgenrijk de voorwaarde was dat de woning met een kap heeft. Daarbij was er de wens de belangrijkste leefruimten aan de tuin te hebben.

De door JURY! Bedachte oplossing voor deze uitdaging is het toepassen van twee losse volumes: het archetypische huis met een zadeldak; en een aanbouw. Op deze manier kon worden voldaan aan zowel de wens van de opdrachtgever als de randvoorwaarden van de plek. In het grote volume zit aan de achterzijde de keuken met eetruimte in open verbinding met de woonruimte. Een grote schuifpui zorgt voor een verbinding met de tuin. De master bedroom is met een eigen badkamer gelegen in de aanbouw, die verschoven is ten opzichte van het hoofdgebouw. Zo wordt extra privacy gecreëerd in de tuin en in de slaapkamer zelf. De detaillering van de woning is zeer strak ter plaatse van het witte stucwerk. Het metselwerk is daarentegen voorzien van rijke detaillering die de twee losse volumes van de woning bij elkaar houdt: een rollaag (rechtopstaande stenen) helemaal rondom de woning, en een verspringend metselwerk dat horizontale lijnen oplevert wat beide hoeken omgaat. De dubbelhoge entree is de grote uitzondering in het volume waardoor deze nadrukkelijk aanwezig is en zorgt voor een warm welkom!

Voortgang

Op dit moment zijn wij bezig met de aannemersselectie. De omgevingsvergunning is reeds binnen en de verwachting is dat de bouw in Q2 of Q3 van dit jaar zal aanvangen. Architectenbureau JURY! is betrokken tot en met de oplevering van de woning.

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectpagina

©JURY!