JURY! ontwerpt hoofddistributiecentrum de Bommel in Dordrecht en daarmee zijn eerste grote utiliteitsbouwproject

Stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! is opdracht gegund om het nieuw te bouwen hoofddistributiecentrum van meubelketen de Bommel te ontwerpen. Het proces vindt plaats in nauwe samenwerking met Willy Naessens, die het gebouw gaat bouwen. JURY! is verantwoordelijk voor het ontwerp, voert supervisie gedurende het ontwerpproces, coördineert de andere adviseurs en co-makers en ontwerpt de vaste inrichting van de kantoorruimte.

Het distributiecentrum verrijst in Dordrecht en heeft een oppervlakte van circa 18.000m², waarvan ongeveer 2000m² uit kantoorruimte bestaat. Het uitgangspunt in het ontwerp is om de grote lengte van het gebouw te benadrukken. Dit gebeurt door de kantoren contrasterend te materialiseren en overhoeks door te trekken. De witte lijst volgt de kantoren over de gehele lengte en landt ter plaatse van de dubbelhoge ruimte op de grond en benadrukt zodoende de entree van het gebouw. Voor de kantoren wordt een vliesgevel met volledig glazen invulling van vloer tot vloer toegepast om een maximum aan daglichttoetreding te behalen en hiermee de gebruiker een met daglicht overgoten werkplek te bieden.

JURY! is de Bommel dankbaar voor het vertrouwen en deze fantastische kans. Hiermee gaat een gekoesterde wens en ambitie om utiliteitsbouw te ontwerpen  in vervulling.