JURY! ontwerpt moderne hybride schuurwoning met dubbele risaliet in Wilgenrijk

De karakteristiek van een schuurwoning, maar voorzien van de gemakken en functionaliteit van een villa. In Wilgenrijk Maassluis mag JURY! het inmiddels, voor hen zevende ontwerp realiseren. Andermaal een fantastische uitdaging om weer een unieke en exclusieve villa te bedenken. Het ontwerp is in één keer goedgekeurd door het Kwaliteitsteam; volle kracht vooruit richting realisatie!

Dubbele risaliet

Het ontwerp, dat doet denken aan een schuurwoning, kenmerkt zich door zijn ogenschijnlijke eenvoud. Eén volume, voorzien van een zadeldak, grote glaspartijen en een open living op de begane grond die een sterke relatie met buiten heeft.  In het oog springend is de dubbele risaliet aan de entreezijde, welke een statig en elegant, doch sympathiek welkomstgebaar maakt.

De woning is in de lengte, parallel aan de straat gepositioneerd. Dit zorgt allereerst voor elegante proporties van het volume. Bovenal biedt het de kans om de gehele open living, inclusief keuken, eet- en woonruimte met zicht op, en in directe verbinding met, de riante achtertuin te situeren.

Organische materialen in de Kreek

Het ontwerp is opgebouwd uit kernmaterialen riet, hout, glas en gevelstuc. Laatst genoemde zorgt voor een evenwichtige en terughoudende basis als ‘achtergrond’, waardoor de organische materialen riet en hout expliciet tot uitdrukking komen. Het riet gedekte zadeldak loopt door in de gevels en benadrukt het archetypische voorkomen van het huis. Slechts enkele keren wordt de stolp onderbroken, waardoor deze ingrepen er direct uitspringen. Door deze drie ingrepen te voorzien van een houten kader, worden zij niet alleen benadrukt, maar zijn zij ook duidelijk familie van elkaar en ontstaat er een samenhangend geheel.

Minimalistisch versus levendig

Het riet en de houten geveldelen verouderen op natuurlijke wijze waardoor de woning een levendige en landelijke uitstraling krijgt. Om dit idee kracht bij te zetten, zijn de aluminium kozijnen in kleur geanodiseerd. De messingtint kleurt gedurende de dag mee, met de stand van de zon en onder elke hoek oogt het messing weer anders waardoor de levendigheid nog eens extra versterkt wordt; een verfijnd contrast ten opzichte van de eenvoudige en minimalistische vormgeving.

JURY! is verantwoordelijk voor het ontwerp van schets tot en met oplevering.