JURY! ontwerpt penthouse in Little C Rotterdam

Stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! is opdracht gegund om het interieur te ontwerpen van een penthouse in hartje Rotterdam. Het penthouse in deze nieuw te bouwen toren van het project Little C wordt casco opgeleverd en heeft verschillende ruimtelijke en constructieve randvoorwaarden die invloed hebben op het ontwerp van het interieur. Uitdaging was om binnen deze beperkte kaders ruimtes te maken die efficiënt en comfortabel in gebruik zijn en daarbij verschillende contrasterende ervaringen te bieden.

Elke ruimte een eigen karakter

De beleving van het huis verandert naargelang we erdoorheen bewegen. Van een dubbel hoge, houten bibliotheek aan de ene kant, naar een lichte en open living aan de andere kant. En via een samenspel van trap, vijver en haard naar de verdieping met onder meer een in modern Japanse stijl ingerichte badkamer. Om de ruimtes efficiënt in te richten zijn organiserende inrichtingselementen, zoals de bibliotheek en de haard met vijver, gebruikt. Ze versterken daarnaast het eigen karakter van de ruimte. Op deze wijze is het mogelijk een grote open ruimte te creëren met daarin verschillende plekken.

Zicht door penthouse

De ruimten en hun inrichtingselementen

Het hart van het huis is de haard. Deze haard vormt een ensemble met de spiegelvijver, waar haar vlammen in reflecteren, en de trap die boven het water afdaalt. Door de trap als multifunctioneel element centraal in het huis te plaatsen is verkeersruimte bespaard en het huiselijk leven ingericht. De bibliotheek is de toegang tot het penthouse. Een grote boekenkast vormt de wanden van deze spectaculaire dubbel hoge ruimte. Het fijnmazige ritme van de boekenplanken is onderbroken door een grotere orde van vensters, met daarin de ramen, grote voorwerpen en een slaapbank. De keuken en eethoek worden ingericht door een kastenwand die ter plaatse van de eethoek overgaat in een zitbank, ook hier om de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Bibliotheek over 2 lagen

Op de verdieping zijn verschillende glazen wanden om licht binnen te brengen. Hierdoor is de Master-bedroom van drie kanten natuurlijk belicht en kijkt deze uit over de naastgelegen badkamer. Die is taupekleurig afgewerkt met houten badkamermeubelen. De tweede slaapkamer heeft het karakter van een studiekamer. Het ingebouwd bureau met venster kijkt terug naar de vide van de bibliotheek.

Door de toepassing van de inrichtingselementen heeft, in dit huis boven de stad, elke kamer een ander karakter en een ander zicht op Rotterdam!