JURY! ontwerpt splitlevel schuurwoning in Hillegersberg Rotterdam

Een dijk in Hillegersberg Rotterdam, een schuurwoning, modernistisch landelijk en anders dan anders; een opgave om als architect van te smullen.  Na een intensief ontwerpproces en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever is recentelijk de omgevingsvergunning verstrekt en zal eind juli de bouw starten. Bijzonder aan de woning is dat deze uitgevoerd wordt in een geprefabriceerd bouwsysteem.

Het ontwerp

De woning heeft de basisvorm van een archetypisch huis en is opgebouwd uit een aantal achter elkaar geplaatst schijven: drie dichte delen en twee delen met een vrije invulling. De dichte delen zijn voorzien van een rieten zadeldak dat dicht bij grond landt en zo een zwaar, aards en robuust karakter heeft. Het riet is volledig vrij van schoorstenen en doorvoeren zodat de eenvoudige, herkenbare vorm extra krachtig is. De geometrische vorm wordt nog verder benadrukt door de stalen spanten aan beide uiteinden van de woning.

De woning opent naar de tuin en is gesloten en ingetogen richting de straat. Daarnaast is de woning split level uitgevoerd met entree op dijkniveau. Zo is deze sterk verankert in de locatie. Binnen zijn er meerdere zichtlijnen die een visuele relatie leggen tussen de verschillende ruimten binnen de woning en het aflopende landschap buiten. Zo kun je goed oriënteren in het huis en is de ruimtelijkheid van de woning mooi ervaarbaar.

Voortgang

Architectenbureau JURY! is betrokken van schets tot en met de oplevering van de woning. Op dit moment zijn wij bezig met het Technisch Ontwerp. De verwachting is dat eind deze maand de eerste paal de grond in gaat!

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectpagina

©JURY!