JURY! ONTWERPT WOONGEBOUW TROON OP VOORMALIGE RABOBANKLOCATIE IN MAASSLUIS

Als bureau van een geboren en getogen Maassluizenaar zijn we trots om te kunnen delen dat we in Maassluis een woongebouw mogen ontwerpen in opdracht van Mahler Vastgoed Ontwikkeling; Troon. Het plan bevindt zich op de kruising van de Uiverlaan en de Lijsterlaan, waar jarenlang bankkantoren van verschillende banken stonden. Veel van deze kantoren zijn verlaten en omgevormd tot woningen. Het voormalige Rabobank-pand op de hoek, prominent gelegen aan de Uiverlaan, vereist echter een meer ingrijpende aanpak.

De Uiverlaan is een belangrijke stedelijke as met onder andere de bibliotheek, het theater en winkelcentrum Koningshoek. Om de kwaliteit van deze straat te versterken, wordt op de hoek een nieuw woongebouw gerealiseerd dat aansluit bij de betekenisvolle stedelijke as van de Uiverlaan en harmonie vindt met de wijk erachter.

het ontwerp

In nauw overleg met de gemeente zijn stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld, waarbij ruimte is gecreëerd voor een passendere stedelijke schaal aan de weg en vriendelijkere 3 bouwlagen richting de woonwijk. Horizontale banden met invulling ertussen omringen het gebouw en maken het tot een alzijdig geheel. Tussen de banden is een invulling van metselwerk en glas voorzien. Deze invulling sluit qua materiaal en kleur aan bij de materialisatie van de omliggende buurt waarin metselwerk het straatbeeld bepaald.

De hoofdentree van Troon bevindt zich aan de Uiverlaan. Daarnaast, om de straat te activeren en aan de Lijsterlaanzijde aansluiting te zoeken bij de buurt, bevinden de woningentrees zich op de begane grond van het gebouw aan de straat. Zo ontstaat er levendigheid op straat en zoekt het gebouw aansluiting bij de bestaande woningen met ieder een voortuin, met entree aan de Lijsterlaan.

status

Inmiddels is de omgevingsvergunning ingediend en aannemer SBB Woning- en Utiliteitsbouw gaat naar verwachting in kwartaal drie van volgend jaar starten met de bouw. JURY! is van schets tot oplevering betrokken bij het project. De projectpagina met het gehele project, meer beelden en uitleg volgt spoedig.

Aan het ontwerp van Troon werken we samen met SWINN B.V. (constructie), Buro Bouwfysica B.V. (bouwfysica), SBB Woning- en Utiliteitsbouw (aannemer) en onze opdrachtgever Mahler Vastgoed Ontwikkeling .


©JURY