Nieuw Bedrijfsgebouw op Zestienhoven Rotterdam – JURY! zet stappen in de wereld van utiliteitsbouw

In het dynamische landschap van bedrijvenpark Zestienhoven te Rotterdam ontwerpt JURY! met gepaste trots een nieuw bedrijfsgebouw voor een Rotterdamse onderneming. Naast het recentelijk gepubliceerde bedrijfsgebouw in de Europoort en eerder opgeleverde distributiecentrum betekent dit directe opvolging in het ontwerpen van bedrijfs- en utiliteitsbouw voor JURY!

Minimalistisch met klassieke knipoog

Het nieuwe kantoor met warehouse gelegen op een hoekkavel, wordt ontworpen om een representatief karakter te hebben naar beide aangrenzende wegen, zoals vereist door specifieke welstandseisen. Het ontwerp is minimalistisch, ogenschijnlijk eenvoudig, maar zorgvuldig gedetailleerd. Het kantoor als het gezicht naar beide straten is vormgegeven met transparantie als uitgangspunt. In het oog springt het strakke en minimalistische kader van travertin, dat zorgt voor een klassieke twist, met een volledig glazen invulling. Een transparante en verticale strook, markeert de knip tussen kantoor en warehouse. Ook komt deze nuance tot uitdrukking in contrasterende materialisatie; aards natuursteen en technisch metaal.

JURY! heeft de volledige verantwoordelijkheid voor het ontwerp, van schets tot en met oplevering. De vergunning is inmiddels aangevraagd en verleend. Start bouw van het bedrijfsgebouw zal naar verwachting in het eerste of tweede kwartaal van 2024 plaatsvinden.