Verhuisbericht: JURY! betrekt nieuw onderkomen in het Groothandelsgebouw in hartje Rotterdam

Het nieuwe thuis van JURY! bevindt zich in hét icoon van de wederopbouw in Rotterdam; Het Groothandelsgebouw. Direct gelegen naast Rotterdam Centraal, Rijksmonument en een stad op zichzelf.

Groei 

Drie jaar na de oprichting van mijn stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! zijn wij met hulp van onze opdrachtgevers, welke ons het vertrouwen hebben gegeven, gegroeid tot een professionele organisatie. Zo is de opdrachtportefeuille gegroeid en mogen wij particulieren, ontwikkelaars, gemeenten en bedrijven tot onze opdrachtgevers rekenen en ontwerpen wij voor hen onder meer woonhuizen, utiliteitsgebouwen, hoge torens, transformaties en een hotel.

Ambities 

De keuze voor de plek is er één die past binnen mijn ambities om met het bureau door te groeien en uiteindelijk stadions, vliegvelden, torens, musea en andere grote openbare gebouwen te mogen ontwerpen. De motivatie hiervoor ligt hem in het feit dat met dergelijke projecten de ontwerpopgave steeds complexer wordt; hoe complexer de puzzel, hoe groter de voldoening! Hiervoor is capaciteit en kwaliteit benodigd. Het nieuwe onderkomen is een stap in de richting van die ambities.

Kansen

Ook zit de stad vol met fantastische andere architectenbureaus. Ik zit graag in een stad waar het niveau van architectenbureaus torenhoog is, in plaats van dat wij ergens het enige bureau zijn en vervolgens het geijkte bureau zijn waar men dan toch wel bij terecht komt. Stilstand is wat dat betreft achteruitgang. Hier in Rotterdam is de internationale architectuur top vertegenwoordigd. Dit geeft ons de kans om ons aan hen op te trekken, te leren en bij te dragen.

Bruisend

Ik streef na om een prettige en inspirerende werkplek te bieden voor het team die, ook met het oog op de toekomst en mogelijke groei, aantrekkelijk is voor nieuwe versterkingen. Zo is de plek goed bereikbaar, centraal gelegen en zijn er natuurlijk vele faciliteiten en een grote mate van levendigheid aanwezig. Een bijkomend voordeel is dat het merendeel van het team op loopafstand woont van het nieuwe kantoor.

Zodoende is dit een stap voor JURY! naar die horizon. Bij dezen is eenieder van harte welkom om een kijkje te nemen; de drankjes zullen klaarstaan!

Cheers!